fbpx

3 napos programajánló Egerben

Mit csinálj, ha csak 2 éjszakát tudsz városunkban tölteni?

1. nap

Érkezés után egy kis belvárosi program....

A szállás átvétele után már semmiképp ne ülj autóba! 🙂 Fedezd fel gyalog a történelmi belvárost: Líceum, Érseki palota, aztán egy jó kis vacsora a Dobó téren. Itt találtok Olasz ( Bar Italia) és magyaros  ( HBH étterem, Főtér étterem) ételeket is. Ha jó idő van mindenképp a teraszt válasszátok, így láthatjátok Eger nyüzsgő életét is.

Vacsi után pedig ha még van erőtök, akkor egy séta a várban, ahol akár a naplementét is megnézhetitek.

2. nap

Ha tegnap este nem volt már idő a várra, akkor ma a reggeli után vegyétek tervbe!

Reggelizzetek az apartman alatti Lipóti pékségben, ahol friss pékáruval és szendvicsekkel várnak Benneteket.

A kávé után irány az egri vár. Innen csak 10 perc séta. Mindenképp menjetek le a Kazamatákba is, ez egy egyedi egri élmény lesz. Az idegenvezetők segítségével egy igazi időutazásba lesz részetek.

Ebédelni a vár bejáratánál találjátok a híres Macok éttermet. Itt menüt, vagy étlapos ajánlatot is találtok. 

A délutáni siesta után a kihagyhatatlan Szépasszony völgy következik. A belváros több pontjától indulnak túrista kisvonatok. A völgy borászainak kínálatát igazi cigányzene mellett tudjátok végigkóstolni. Ha megéheztek éttermek is várnak a völgyben benneteket. Hazafelé pedig szintén kisvonattal érdemes jönni, ami 2 percre áll meg az apartmantól.

 

3. nap

10 óráig van időtök elhagyni a szállást, hogy kipihenjétek a tegnap estét.

Reggelizni ma a Dobó téren található Depresso kávézót ajánljuk fiatalos hangulatával.

Regenerálódásnak pedig irány egy kis egerszalóki fürdőzés. Egertől 15 percnyi autóútra található. Egy 3 órás fürdőzés még belefér a hazafelé út előtt. Válasszátok a Nosztalgia fürdőt, ahol a gyógyfürdőzés mellett napozni is lesz lehetőség. A végén pedig egy hagyományos lángos....